از هند و چین گرفته تا تایوان و کشورهای حاشیه خلیج فارس، حتی کشورهای شمالی تری چون مغولستان و آذربایجان، آسیا قاره است با زیبایی های بی انتها که هر گردشگری را به خود جذب می کند. در این میان رویدادهای گردشگری نظیر فستیوال ها به طور فزاینده ای بر جذابیت این کشورها می افزاید. رویدادهایی که از تلفیق آداب و رسوم، فرهنگ و حتی ادیان کشورها پدید آمده اند. در این مقاله برخی از بینظیرترین فستیوال های آسیایی را که با اختلاف زیاد، در صدر جدول جذابترین رویدادهای گردشگری جهان قرار دارند معرفی شده اند.

معرفی برترین فستیوال های آسیایی:

فلسفه فستیوال ها در قاره آسیا از سایر قاره های جهان کاملا متمایز است، به همین دلیل می توان ادعا کرد هیچ فرصتی بهتر از فستیوال های آسیایی برای سفر و آشنایی با فرهنگ غنی و آداب و رسوم کشورهای این قاره، در کوتاهترین زمان ممکن، نمی توان یافت. این تفاوت فاحش از آنجا ناشی می شود که در آسیایی فستیوال ها برای سرگرمی یا جذب گردشگر به وجود نیامده اند بلکه نمودی از سبک زندگی و اعتقادات مذهبی ساکنین آن منطقه هستند که امروزه به شکل باشکوهتری برگزار می شود. در ادامه چند مورد از مشهورترین فستیوال ها را آورده ایم.

فستیوال هُلی Holi:

هلی در اصل رسم باستانی هندوهاست که در هندوستان به شکرانه فرارسیدن بهار برپا می شود. امروزه به لطف بالیوود این آیین باستانی به یکی از شناخته شده ترین و در عین حال محبوبترین فستیوال های آسیایی مبدل شده است. فستیوال هُلی که معمولا در ماه مارچ و مصادف با زمان ماه کامل در تقویم هندوها برگزار می گردد با عناوینی دیگری از جمله جشن رنگ، جشن بهار و جشن عشق نیز شناخته می شود.

چگونگی برگزاری فستیوال هُلی:

مفهوم اصلی که در ورای جشن زیبای هُلی نهفته است، غلبه همیشگی خیر به شر و اهمیت پایان دادن به اختلافات و دشمنی هاست. به همین منظور در اولین ماه کامل ماه مارچ، مردم هندوستان در گرد هم آیی های بزرگی دور آتش جمع شده و با انجام مراسم مذهبی خاص، برای دفع بلاها دعا می کنند. صبح روز بعد مردم با پاشیدن رنگ به سر و روی یکدیگر در خیابان ها به جشن و پایکوبی می پردازند.

فستیوال لویی کراتونگ Loi Krathong:

این فستیوال که می توان آن را یکی از زیباترین فستیوال های جهان نامید؛ در کشور تایلند برگزار می شود. در غروب ماه کامل دوازدهمین ماه تقویم تایلندی، مردم به کنار رودخانه ها می روند و سبد های تزئین شده پر از شمع خود را در آب رودخانه رها می کنند. بعلاوه مراسم آتش بازی و روشن کردن فانوس های آرزو جز ناگسستنی فستیوال لویی کراتونگ تایلند می باشند. آمبیانس حاصل از آتش بازی، نور افشانی فانوس های آرزو و سبدهای نورانی سطح رودخانه، چنان فضای دلچسب و نورانی فراهم می آورد که به سختی می توان آرزوی از نزدیک دیدنش را نداشت.

با وجودی که خواستگاه اصلی فستیوال لویی کراتونگ، تایلند است اما امروزه مردم کشورهای دیگری چون میانمار، سریلانکا، چین و کامبوج نیز مراسمی مشابه لویی کراتونگ را تنها با نامی متفاوت برگزار می کنند.

فستیوال قایق اژدها Dragon Boat Festival:

جشن قایق اژدها یکی از قدیمی ترین جشن های کشور پهناور چین می باشد که در پنجمین روز از پنجمین ماه تقویم قمری، و معمولاً در ماه ژوئن برگزار می شود. هدف این فستیوال سنتی که گفته می شود از چین باستان سرچشمه گرفته، گرامی داشت و یادبودی از زندگی دانشمند مشهور چینی، کو یوان است.

چگونگی برگزاری جشن قایق اژدها:

در این روز، مردم چین کوفته برنجی می خورند و نوشیدنی سنتی که اعتقاد دارند دفع کننده ارواح شیاطین است می نوشند و مسابقه قایق های اژدهایی برپا می کنند.

فستیوال دیوالی Diwali:

بی شک دیوالی یکی از باشکوهترین جشنواره های جهان است که به گونه ای باشکوه در کشور هندوستان جش گرفته می شود. بسیاری این جشن باشکوه را به نام جشن نور نیز می شناسند. پیشینه برگزاری این جشن زیبای پنج روزه به دوره ماقبل تاریخ باز می گردد. با این وجود هنوز هم هندوها، سیک‌ها و جین‌ها از سراسر دنیا این آیین باستانی را جشن می گیرند.

نام دیوالی تغییر یافته کلمه ای مرکب به معنای ردیف های نورانی است پس طی فستیوال دیوالی همه خانه های هندوستان از فقیرانه ترین گرفته تا مجلل ترین شان با نورنارنجی فانوس هایی که دیا نام دارند تزئین می شوند.