اگر به عکس های ماهواره ایران نگاهی بیندازید، نواری آبی رنگی می بینید که حد فاصل بین ایران و کشورهای همسایه عمان، قطر، بحرین، امارات متحده عربی و عربستان سعودی را پوشانده است و خلیج فارس نام دارد. این خلیج نیلگون که در جنوبی ترین بخش ایران واقع شده، بیش از ۴۵ جزیره کوچک و بزرگ را در آغوش گرفته که تنها برخی از آن ها قابل سکونت هستند. جزیره های که وسعت کمتری دارند به هنگام مد کاملا در زیر آب دریا پنهان می شوند و به همین دلیل سکونت در آن ها امکان پذیر نیست.

زیبایی های و نعمت های گرانبهایی چون نفت و گاز که در دل خلیج فارس جای دارد به حدی فراوان و غیر قابل وصف است که نه تنها چشم زیبایی بین تمام جهانیان را به خود خیره کرده، بلکه طمع بسیاری افراد را برانگیخته تا دست به کار تحریف تاریخ شوند. تا شاید اینگونه بتوانند حداقل نام خلیج فارس را به نفع خود تغییر دهند و این گنجینه بی بدیل را از ایرانیان بربایند که خوشبختانه تا کنون در این امر موفق نبوده اند و نام این خلیج در کلیه مراجع معتبر بین المللی همچنان به شکل “خلیج فارس” خودنمایی می کند.

موقعیت جغرافیایی خلیج فارس:

خلیج فارس با مساحت تقریبی ۲۳۸ هزار کیلومتر مربع، سومین خلیج بزرگ جهان به شمار می رود و در بخش جنوبی کشور ایران واقع شده است. به طور کلی و با احتساب جزیره ها، خلیج فارس در حدود ۱۸۰۰ کیلومتر خط ساحلی برای ایران بوجود آورده که عدد قابل توجهی است و پتانسیل بالایی در جذب گردشگر به کشور دارد که نباید آن را نادیده گرفت. این خلیج زیبا بین شبه جزیره عربستان در غرب و دریای عمان در شرق واقع شده است.

خلیج فارس را بهتر بشناسیم:

عمق خلیج فارس با حرکت از بخش غربی به شرقی افزایش می یابد به همین در عکس های ماهواره ای نیز رنگ خلیج به سمت غرب رفته رفته تیره تر می شود. عمیق ترین بخش خلیج فارس در حوالی جزیره تنب بزرگ می باشد و به طور تقریبی ۹۳ متر عمق دارد. این در حالی است که کم عمق ترین بخش خلیج با عمقی در حدود ۲۰ تا ۳۰ متر در حوالی شبه جزیره عربستان واقع شده است.

وضعیت اقلیمی بهشت آبی:

از نظر وضعیت جوی و شرایط اقلیمی، خلیج فارس در گروه مناطق خشک و نیمه استوایی قرار دسته بندی می شود. شدت تبخیر در این منطقه از میزان بارش بیشتر است و در طول سال آب هوای به اصطلاح شرجی دارد. کمترین دمایی که خلیج فارس در فصل زمستان به خود می بیند ۳ درجه سانتیگراد و بیشینه دما در فصل تابستان به ۵۰ درجه سانتی گراد می رسد. میزان بالای رطوبت در این جغرافیا سبب می شود، دمایی که حس می کنید همواره بیش از مقداری باشد که دماسنج به شما نشان می دهد.

مهمترین جزایر خلیج فارس:

جزایر قشم، کیش، هرمز، هنگام، هندورابی، ناز، لارک، سیری، خارک، تنب بزرگ و کوچک، ابوموسی و … برخی از مهمترین جزیره های خلیج فارس هستند که با طبیعت بکر و مناظر چشم نواز سالانه هزاران توریست داخلی و خارجی را به خود جذب می کنند. در ادامه این مقاله به شرح مختصری در رابطه با مهمترین جزیره های خلیج فارس خواهیم پرداخت.

جزیره زیبای قشم:

قشم را می توان مهمترین جزیره خلیج فارس معرفی کرد چرا که اولا قشم در بین جزیره های مسکونی خلیج فارس، بزرگترین آن هاست و ثانیاٌ این جزیره از چنان جاذبه های طبیعی بهره مند است که بسیاری، از قشم با عنوان بهشت زمین شناسی ایران یاد می کنند. جنگل های حرا با درخت انجیر معابد شگفت انگیزش، ژئوپارک قشم با دره ستارگان محسور کننده، سواحل زیبا از جمله ساحل نقره ای، دره مسحور کننده تندیس ها، غار خربس، غار نمکدان و روستای شیب دراز با گونه های زیستی و جانوری منحصر بفردش تنها بخشی از جادبه های طبیعی قشم را تشکیل می دهند.

زیبایی های تاریخی و فرهنگی این جزیره نیز از جاذبه های طبیعی آن عقب نمانده، مقبره بی بی مریم، قلعه پرتغالی ها وچاه های تلا که نمودی از هوش و نبوغ مردمانی است که در این خطه زیبا زیست می کرده اند، برخی از مهمترین آثار فرهنگی تاریخی این مرز و بوم به شمار می رود. به دلیل غنای طبیعی تاریخی و فرهنگی قشم شرح بیشتر در این زمینه را به مقاله اختصاصی جاذبه های گردشگری قشم موکول می کنیم.